Bij fysiotherapie Utrecht kun je niet alleen terecht voor ‘gewone’ fysiotherapie behandelingen. Je kunt hier ook terecht voor manuele therapie, medical taping en dry needling. Dat betekent dat de therapeuten hierin ook zijn gespecialiseerd. Voor het onderzoeken en beoordelen van klachten aan gewrichten, spieren, banden en botten kunnen ze gebruik maken van een echografie apparaat. Bij rugklachten kan het echografie apparaat ook worden ingezet. Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie en de behandeling heeft tot doel gewrichten beter te laten functioneren. Daarnaast wordt door het geven van instructies en advies geprobeerd de lichaamshouding en lichaamsbeweging te verbeteren. Bij manuele therapie is de behandeling niet alleen gericht op het genezen van de klachten, maar ook op het voorkomen ervan. Manuele therapie is uitstekend toepasbaar bij lage rugpijn en nekklachten.

Fysiotherapie Utrecht ook voor online fysiotherapie

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van online fysiotherapie. Het intakegesprek kan het beste plaatsvinden in de praktijk van Fysiotherapie Utrecht waarbij de klachten grondig worden onderzocht en een behandelplan wordt opgesteld. Bij bepaalde klachten kan de intake voor online-therapie ook online plaatsvinden waarbij vragen worden gesteld. Er moeten bepaalde testen en bewegingen uitgevoerd worden zodat kan worden vastgesteld wat er precies aan de hand is. Met deze uitkomst wordt dan een behandelplan opgesteld. Voor online fysiotherapie ontvang je een mail met een link naar de beveiligde videoverbinding. Je ontvangt ook een schema met de tijden waarop de online bezoeken zijn vastgelegd. Je krijgt, als het mogelijk is, aan de hand van video’s te zien welke oefeningen je thuis kunt uitvoeren en hoe die gedaan moeten worden. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de behandelend therapeut van Fysio Utrecht.

Voor welke behandelingen kun je hier terecht

Je kunt voor verschillende klachten terecht bij fysiotherapie Utrecht. Fysiotherapie en personal training gaan hier hand in hand waardoor de fysiotherapeuten meer kennis hebben over sport en bewegen. Sportblessures en orthopedische klachten worden hierdoor vaak en effectief behandeld. Het maakt niet uit of de klachten plotseling zijn ontstaan of al langer spelen. Vraag eerst een intakegesprek aan met een gespecialiseerde fysiotherapeut om te laten onderzoeken waar het probleem zit en wat je ertegen kunt (laten) doen. Dat kan ook wanneer jouw probleem chronisch is. Je kunt bij de fysiotherapie praktijk terecht voor:

·         Rug- en nekklachten,

·         Knieklachten

·         Schouderklachten

·         Hand- en polsklachten

·         Fysiotherapie na een operatie

·         Fysiotherapie voor sporters

Oordeel zelf en vraag een kennismakingsgesprek aan

Wanneer je een kennismakingsgesprek aanvraagt gaat de fysiotherapeut eerst op zoek naar de oorzaak van de klacht of klachten waarvoor je komt. Dit gebeurt door een gericht fysiotherapeutisch onderzoek. Je krijgt bij Fysiotherapie Utrecht te horen wat er aan de hand is op welke manier ze gaan proberen dit op te lossen. Er wordt een behandeltraject opgesteld. Het doel van de behandeling bij is er op gebaseerd te zorgen dat je van je klachten afkomt! Dat wordt gedaan met moderne behandeltechnieken en met doelgerichte oefentherapie. Je kunt, op de praktijk in Utrecht, ook terecht voor het verbeteren van je gezondheid onder begeleiding van een personal fysiotherapeut ofwel trainer.