Bij latex handschoenen moet je waarschijnlijk in eerste instantie denken aan medische toepassingen en/of beroepen. De tandarts die zijn handschoenen aantrekt zodat hij kan kijken hoe het met je gebit gaat. De chirurg die haar handschoenen aangetrokken krijgt zodat zij aan die lastige hartoperatie kan beginnen. Maar ook de sous-chef die latex handschoenen aantrekt, zodat ie zonder problemen met voedingsmiddelen aan de slag kan gaan. En dan heb ik het nog niet eens gehad over dat latex handschoenen ook superhandig zijn om in huis te hebben voor allerlei zaken.

In en om het huis

Zelf heb ik ook een doos latex handschoenen in huis. Voor van alles en nog wat zijn ze ontzettend handig, want hoewel handen wassen goed voor ons is, is te vaak handen wassen ook niet goed voor ons. Als we te vaak onze handen wassen, wassen we op gegeven moment de vetzuren die onze huid beschermen van onze handen, waardoor we dan minder goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Taken die normaal gesproken veelvuldig of langdurig handen wassen vragen, voer ik dan ook liever uit met latex handschoenen aan, om zo mijn handen te beschermen.

Badkamer

Schoonmaken is een van die toepassingen in en om het huis waarbij je latex handschoenen zou kunnen dragen. De handschoenen zorgen ervoor dat je handen beschermd zijn tegen al die chemicaliën die je huid kunnen irriteren en beschadigen die bij schoonmaken komen kijken. Ook beschermen de handschoenen je handen tegen langdurig blootgesteld worden aan vocht; je kent het wel, van die hele rimpelige vingertoppen doordat je te lang onder de douche of in bad heb gelegen. Door het dragen van handschoenen tijdens het schoonmaken ga je dat dus tegen. Scheelt weer.

              Maar die latex handschoenen kun je ook gebruiken als je bijvoorbeeld medicijnen, in de vorm van zalfjes of andere smeerseltjes, moet aanbrengen. Vaak zijn deze smeerseltjes heel vet of zitten er stoffen in die alleen maar op aangedane huid aangebracht moet worden, waarna je je handen dus zorgvuldig moet wassen. Stel je voor dat je dat meerdere malen per dag moet doen. Dan gebruik je waarschijnlijk liever die latex handschoenen zodat je handen niet constant vet aanvoelen na dat smeren.

Keuken

Ook in de keuken zijn latex handschoenen ontzettend praktisch. Wat dacht je van uien snijden? Of rode pepers? Handschoenen dragen tijdens het snijwerk is hartstikke handig, omdat je je handen op allerlei manieren beschermd: ze worden niet vies, eventuele vloeistoffen of andere irritaties kunnen niet in wondjes terechtkomen en pijn doen en je handen gaan niet naar het eten ruiken. Dus zoek niet langer verder en bestel vandaag bij https://www.disposablediscounter.nl/ nog jouw pak latex handschoenen.