Op het moment dat jullie relatie niet zo lekker loopt, kunnen jullie kiezen voor online relatietherapie. Natuurlijk kun je ook daadwerkelijk naar de therapeut toegaan, in zijn of haar werkruimte. Dit zal voor sommige mensen zeker de voorkeur hebben. Je zit dan samen in één ruimte en dat praat voor sommigen gemakkelijker. online relatietherapie heeft echter ook veel voordelen te bieden en eigenlijk zijn er niet echt nadelen te noemen. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit te overwegen! Iedere optie die je hebt om je relatie te verbeteren is immers de moeite waard om te onderzoeken.

Face to face of online relatietherapie?

In het verleden vonden therapiesessies altijd plaats in de spreekkamer van de therapeut. Maar tegenwoordig zijn er natuurlijk meer mogelijkheden door alle digitale ontwikkelingen. online relatietherapie is daardoor ook echt een optie geworden. Dit zal voor sommigen in eerste instantie misschien wat vreemd klinken, vormt het scherm geen barrière tussen therapeut en het stel dat geholpen wil worden? Uit ervaring is gebleken dat het in eerste instantie iets lastiger is om bij het gevoel te komen, het duurt iets langer voordat men daar bij komt. Maar uiteindelijk komt dit wel en voor het resultaat maakt het niet uit, de uitkomsten zijn uiteindelijk hetzelfde. Daarentegen heeft online relatietherapie veel voordelen te bieden. Allereerst zijn er duidelijke praktische voordelen:

  • minder reistijd
  • geen reiskosten
  • gemakkelijker in te plannen
  • laagdrempelig 
  • flexibel

Iedereen heeft het tegenwoordig eigenlijk druk en dat kan het behoorlijk lastig maken om fysieke afspraken te maken. Je bent dan immers niet alleen tijd kwijt aan de afspraak zelf, maar ook aan het reizen er naartoe. Dat maakt een therapiesessie vaak lastig in te plannen, je hebt dan immers een groot tijdsblok nodig. Kies je echter voor online relatietherapie, dan vervalt de reistijd, je kunt dit immers doen op iedere gewenste plek, zolang je maar een scherm hebt. Dat maakt het veel gemakkelijker om afspraken te maken!

Andere voordelen

Praktische voordelen zijn prettig, maar bij therapie draait het natuurlijk om meer dan om praktische zaken. Daarom is het goed om te weten dat online relatietherapie ook andere voordelen biedt. Zo biedt het scherm de nodige veilige afstand, wat door veel mensen als prettig wordt ervaren, zeker in het begin. Ook wordt het gemakkelijker om informatie te delen. Tijdens het gesprek kan er bijvoorbeeld gemakkelijk een document verzonden worden van therapeut naar het stel. Ook kunnen er gemakkelijker inzichten gedeeld worden. Er zitten op deze manier dus ook duidelijke voordelen aan online relatietherapie! Je kunt hier dus heel goed voor kiezen als dit bij jou past. Daarnaast is het uiteraard een mogelijkheid om face to face sessies af te wisselen met digitale sessies. Afhankelijk van wat op dat moment het beste bij jullie past. De mogelijkheden zijn op deze manier dus gewoon een stuk groter! Overwegen jullie om in therapie te gaan om te werken aan jullie relatie? Dan is het dus zeker de moeite waard om dit te overwegen. Op zelfbewustzijn.nl kun je meer lezen over de verschillende mogelijkheden en de diverse ervaringen met online relatietherapie!